Del 5 al 9 de setembre de 2023, la ciutat polonesa de Gdansk va ser l’escenari de la vuitena edició del campionat EuroSkills, una competició que va reunir als millors talents europeus en les seves respectives especialitats.

En aquest marc d’excel·lència i competitivitat, nou joves catalans van mostrar el seu enginy i habilitats, enriquint-se amb les vivències i coneixements compartits amb altres competidors arribats de tot el continent.

Durant tres intensos dies de proves, van demostrar la seva destresa i el seu alt nivell de professionalitat en els àmbits en què s’han format, procedents de diversos centres de formació professional de Catalunya.

Aquesta participació no només representa un èxit personal per als competidors, sinó que també ressalta la qualitat del sistema educatiu català.

Set centres catalans, integrants de l’equip CatSkills, van brillar en diverses categories:

  • Jardineria i paisatgisme (skill 51): Escola Agrària del Solsonès.
  • Estètica (skill 30): Institut Salvador Seguí de Barcelona.
  • Lampisteria (skill 15): Institut Guindàvols de Lleida.
  • Tecnologia de la moda (skill 31): Institut La Garrotxa d’Olot.
  • Desenvolupament web (skill 17): Institut Cirvianum de Torelló.
  • Carrosseria (skill 13): Escola Tècnica de Girona.
  • Electrònica (skill 16): Salesians Sarrià de Barcelona.

L’Escola Tècnica de Girona, membre destacat de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC), va demostrar el seu excepcional nivell de formació durant la vuitena edició del campionat EuroSkills.

Els joves competidors de l’escola van exhibir amb determinació les seves habilitats i coneixements adquirits, col·locant-se a l’altura dels millors talents d’Europa en la seva especialitat. Aquesta participació és un testimoni del compromís de l’escola amb la formació de primer nivell i del seu suport a l’èxit dels seus alumnes.

A més, l’habilitat en Carrosseria (skill 13) va ser representada amb orgull i dedicació, reafirmant la seva excel·lència en aquest camp específic.

Felicitem als participants i a l’Escola Tècnica de Girona per aquesta notable aportació a l’èxit de l’equip CatSkills i al prestigi de la formació professional catalana a escala europea.

Aquesta brillant participació reafirma el compromís de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya amb l’excel·lència educativa i el desenvolupament del talent local. Continuarem treballant per oferir oportunitats i suport als nostres alumnes, formant-los per a un futur prometedor i contribuint al creixement de la nostra comunitat educativa.

Junts, construïm un futur brillant i ric en èxits educatius!