Cada any, els carrers de Catalunya es transformen en un escenari vibrant de colors, fragàncies de roses i llibres, i un ambient d’alegria contagiosa. Sant Jordi, més que una simple festa, és un testimoni viu de la riquesa cultural i la passió per la lectura que defineixen la nostra terra.

En aquesta jornada tan especial, la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC) s’uneix a la celebració, posant en relleu la importància de la lectura, l’educació i el compromís amb la cultura en la formació dels ciutadans conscients i actius de la nostra societat.

La màgia de Sant Jordi: cultura i tradició en harmonia

Sant Jordi ens convida a una immersió en la riquesa cultural i la tradició catalana. És un dia en què la literatura, la història i el fervor popular es fonen per crear una experiència única. Les parades de llibres i roses ens transporten a un món de coneixement i bellesa, recordant-nos que la cultura és el nucli que ens uneix com a poble.

La CCAEC celebra aquesta jornada com una oportunitat per fomentar la lectura entre els nostres estudiants i la comunitat en general. Creiem que cada llibre obert és una finestra a un nou món, una invitació a explorar, aprendre i créixer. La lectura ens connecta amb les nostres arrels i ens prepara per afrontar els reptes del futur amb saviesa i esperança.

Com a defensors de l’educació integral, promovem activament la lectura com a eina fonamental per al desenvolupament dels nostres estudiants. La lectura no només amplia els horitzons del coneixement, sinó que també estimula la imaginació, fomenta l’empatia i alimenta la curiositat.

En aquest sentit, en Sant Jordi, reiterem el nostre compromís amb l’educació de qualitat i la formació de ciutadans crítics i compromesos. Cada llibre regalat és una inversió en el futur, una contribució a la construcció d’una societat més justa i equitativa.

Una dia per a tots

Avui recordem que la cultura és l’ànima del nostre poble i la lectura, la seva força vital. Des de la CCAEC, convidem a tots a participar en aquesta festa de la literatura, la cultura i el compromís educatiu. Que Sant Jordi ens inspiri a continuar cultivant el nostre amor per la lectura i la nostra passió per la cultura.

Bon Sant Jordi a tots i totes!