Cada any, milers de joves estudiants arreu d’Espanya s’enfronten a la selectivitat, també coneguda com a prova d’accés a la universitat (PAU). Aquest examen, que es realitza a la majoria de les comunitats autònomes de l’Estat, és un requisit obligatori per als alumnes que volen accedir a la universitat.

El ministeri d’educació i formació professional d’Espanya anuncia un canvi a la prova

El Ministeri d’Educació i Formació Professional d’Espanya ha anunciat que els exàmens de la selectivitat del 2023 tindran una durada més curta que els anys anteriors. Els estudiants tindran 90 minuts per a cada examen, en lloc de les dues hores que tenien anteriorment. Aquesta decisió s’ha pres després de consultar els experts i de tenir en compte les recomanacions del Consell Escolar de l’Estat.

Tot i que alguns estudiants i professors han criticat aquesta decisió, el Ministeri d’Educació ha defensat que aquest canvi serà positiu per als alumnes i que els ajudarà a afrontar millor la prova. Segons el ministre d’Educació, José Manuel Rodríguez, aquesta mesura «millorarà la qualitat dels exàmens i afavorirà la conciliació de la vida personal i acadèmica dels estudiants».

En resum, la reducció de la durada dels exàmens de la selectivitat del 2023 és una mesura que prenen per ajudar els alumnes a superar amb èxit aquesta important prova. El Ministeri d’Educació ha assegurat que aquestes mesures seran beneficioses per als estudiants i que es tracta d’una decisió basada en l’assessorament d’experts i la preocupació pel benestar dels alumnes.

Quin serà l’horari de les proves?

Aquest any les proves es realitzaran des del 7 fins al 9 de juny, a continuació teniu l’horari dels exàmens que es realitzaran cada dia

Dimecres 7 de juny

  • A les 9:00h: Llengua castellana i literatura
  • De 12:00h a 13:00h: Llengua estrangera
  • De 15:00h a 16:30h: Anàlisi musical/ Ciències de la Terra i del Medi Ambient/ Cultura Audiovisual/ Física/ Geografia

Dijous 8 de juny

  • A les 9:00h: Història
  • De 12:00h a 13:00h: Dibuix artístic/ Llatí/ Matemàtiques
  • De 15:00h a 16:30h: Dibuix Tècnic / Història de l’Art / Història de la Filosofia / Literatura castellana / Química

Divendres 9 de juny

  • A les 9:00h: Llengua catalana i literatura
  • De 12:00h a 13:00h: Electrotècnia / Fonaments de les arts / Grec / Matemàtiques aplicades a les ciències socials
  • De 15:00h a 16:30h: : Biologia / Disseny / Economia de l’empresa / Literatura catalana / Tecnologia Industrial