S’apropa Sant Jordi i tots en tenim ganes de passejar pels carrers de Catalunya i gaudir de parades plenes de roses i llibres.

Aprofitem aquest dia, per parlar sobre la importància de l’aprenentatge per als professors. Una de les millors coses de ser docents és continuar aprenent i millorant les habilitats didàctiques. Això és fonamental per garantir una educació de qualitat.

Una de les formes més efectives per aprendre és a través de la lectura. Llegir llibres relacionats amb la seva àrea d’ensenyament és una eina clau . Això proporciona el coneixement necessari per comprendre els estudiants i elaborar una estratègia de comunicació per tractar els problemes que puguin sorgir en el procés d’aprenentatge.

Amb la diada de Sant Jordi a prop, us presentem 5 propostes de llibres d’educació que són imprescindibles per qualsevol docent.

5 Llibres Sant Jordi 2023

  • « Otra educación ya es posible» – Escrit per José Antonio Marina, aquest llibre proposa un nou model d’educació que es centra en el desenvolupament d’habilitats i valors en lloc d’únicament transmetre coneixements. Marina argumenta que l’educació ha d’adaptar-se a les necessitats del món actual i preparar els estudiants per afrontar els desafiaments futurs.

 

  • «Neurociència para educadores» – Aquest llibre de Francisco Mora explora com funciona el cervell i com es pot aplicar aquest coneixement en l’educació. Ofereix idees i estratègies perquè els educadors puguin millorar l’ensenyament i aleshores l’aprenentatge, aprofitant les últimes investigacions en el camp de la neurociència.

 

  • «Aprendre» – Escrit per Eduard Vallory, aquest llibre es centra en l’aprenentatge i com podem crear un sistema educatiu que fomenti l’aprenentatge efectiu i significatiu. Vallory argumenta que l’educació ha de centrar-se en el desenvolupament d’habilitats com la resolució de problemes i la creativitat, en lloc de simplement transmetre coneixements.

 

  • «Educar per a la vida» – Escrit per Ramon Grau, aquest llibre defensa la importància de l’educació en la formació de ciutadans responsables i crítics. Grau argumenta que l’educació ha d’anar més enllà de la mera transmissió de coneixements i centrar-se en la formació de persones íntegres i compromeses amb la societat.

 

  • «Innovació Vintage» – Escrit per John Spencer, aquest llibre explora com podem utilitzar el pensament creatiu i el disseny per crear solucions innovadores en l’educació. Spencer defensa la importància de la innovació i la creativitat en l’educació i ofereix eines i estratègies perquè els educadors puguin implementar canvis significatius a les seves aules.

I tu, quins llibres ens recomanes?