El nou model pedagògic que ajuda als estudiants a aprendre a través de les Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques.

Què significa STEAM?

És un terme que apareix de les sigles en anglès de Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics, i amb aquest terme ens referim a un sistema innovador que el què busca és trencar les barreres imposades per l’educació tradicional, de manera que donen visibilitat als pilars del coneixement.

Aquesta nova fórmula d’aprenentatge està adaptada per preparar als alumnes per al nivell de demanda dels diferents sectors. La nova generació és capaç d’adaptar-se molt bé a aquests nous canvis en l’ensenyança, perquè han crescut en un entorn de constant canvi degut als avenços tecnològics i com a tal, han après a fer-ho pel conjunt de circumstàncies que van créixer amb ells.

Com es veurà afectat a les aules?

El model STEAM és el nou model innovador que aposta per l’aprenentatge dels alumnes a través d’unir totes les disciplines perquè els alumnes puguin conèixer quines són les seves aptituds i vocacions i ho puguin aplicar a cadascuna de les matèries, ja que totes i cadascuna d’elles són necessàries per al futur.

Com s’organitzaran les escoles amb aquest nou mètode?

Els centres s’organitzaran segons les diferents àrees i les necessitats de treball de cada matèria, per tal de desenvolupar les aptituds dels alumnes i estimular el seu coneixement i les seves ganes d’aprendre amb la nova metodologia. El canvi que això suposarà dependrà en gran part de l’ambient de treball dels estudiants, ja que si estan disposats a adaptar-se i ser receptius amb l’educació STEAM es veuran més afavorits en la transformació pedagògica i la repercussió en l’educació dels estudiants serà directe.

Com el portaran a terme

La formació és multidisciplinària, el que significa que els alumnes podran adquirir moltes més capacitats i coneixements. Es duu a terme a partir de l’anàlisi i la crítica per construir una societat més integrant.

La implicació constant d’educadors de diferents àmbits d’estudi assumeix una rellevància absoluta com a gestors de mètodes i coneixements. L’aplicació dels mètodes STEAM no és possible si no s’estableix una comunicació adequada entre ells i els estudiants.

D’aquesta manera, els espais flexibles, connectats, versàtils i versàtils enriqueixen l’experiència d’aprenentatge dels nois i noies, creant un ambient inspirador per als alumnes i l’equip docent i personal del centre.