La lectura és una de les habilitats més importants que un estudiant pot adquirir. No només és fonamental per a l’èxit acadèmic, sinó que també enriqueix la ment i l’ànima.

Desenvolupar l’hàbit de llegir des de jove no només és una inversió en l’educació, sinó també una porta cap a mons inexplorats, idees noves i perspectives úniques.

A continuació, t’oferim una sèrie de consells pràctics per ajudar els joves a no només abraçar la lectura com una habilitat, sinó com una passió que els acompanyarà de per vida:

Triar Llibres que Captivin

Una de les claus per enamorar-se de la lectura és trobar aquells llibres que ressonin amb els interessos i passions de l’estudiant. Ja sigui una novel·la d’aventures que transporti a terres llunyanes o un llibre de ciència que descobreixi els secrets de l’univers, l’elecció del llibre adequat obre la porta a una experiència enriquidora.

Crear un Espai de Lectura Acollidor

Un espai dedicat a la lectura pot fer tota la diferència. Assegura’t que hi hagi un racó tranquil i ben il·luminat a casa o a l’aula, amb cadires còmodes i bona il·luminació. Això convida l’estudiant a submergir-se en el món del llibre amb comoditat i a concentrar-se en la història.

Establir una Rutina de Lectura

Establir un horari regular per a la lectura ajuda a crear un hàbit. Sigui al matí abans de començar el dia, a la tarda després de l’escola o a la nit abans de dormir, dedicar temps específic a la lectura crea una rutina que esdevé part integral de la vida quotidiana.

Explorar una Varietat de Gèneres i Temes

La varietat és la sal de la lectura. Encoratja els estudiants a explorar diferents gèneres com la ficció, la no-ficció, la poesia o els llibres d’autoajuda. Això els permetrà descobrir nous autors, temes i perspectives que enriquiran la seva comprensió del món.

Fomentar la Discussió Literària

Compartir les impressions i idees sobre un llibre és una part essencial de l’experiència de lectura. Ja sigui amb amics, companys de classe o membres de la família, parlar sobre el llibre pot oferir noves interpretacions i aprofundir la connexió amb el material llegit.

Unir-se a Clubs de Lectura

Participar en un club de lectura és una oportunitat única per a la interacció social centrada en la lectura. A través de la discussió estructurada de llibres, els estudiants poden intercanviar opinions, obtenir noves perspectives i descobrir detalls que podrien haver passat desapercebuts.

Descobrir Nous Autors i Temes

No tinguis por d’explorar nous autors i temes. Les descobertes més sorprenents sovint provenen de llibres que no esperàvem. Encoratja els estudiants a sortir de la seva zona de confort literària i a experimentar amb noves lectures.

Prioritzar la Lectura com una Part Integral de la Vida

Donar importància a la lectura com una part essencial de la vida quotidiana és fonamental. Establir-la com una prioritat envia el missatge que la lectura és una activitat valuosa i enriquidora que mereix temps i atenció.

Reflexionar i Assimilar el Contingut

Després de la lectura, prendre un moment per reflexionar sobre les idees i emocions evocades és crucial. Aquesta etapa permet assimilar el contingut i connectar-lo amb les pròpies experiències i coneixements previs.

Fomentar l’amor per la lectura és una inversió en el futur de l’estudiant.

A través d’aquesta passió, no només adquiriran coneixements, sinó que també desenvoluparan habilitats de pensament crític, empatia i imaginació que els serviran en tots els àmbits de la vida.

A la CCAEC creiem fermament en el poder transformador de la lectura i en el seu impacte profund en el desenvolupament integral dels estudiants. 

Que comenci la teva aventura literària!