L’avançament escolar és un fet, el pròxim curs 2023-2024 començarà la primera setmana de setembre. Però en lloc de tenir, tardes ocupades amb activitats de lleure no obligatòries, totes les tardes seran lectives. El departament d’Educació ha comunicat que l’inici de curs serà el 6 de setembre a infantil, primària i l’ESO. Els estudiants de formació professional tornaran a les aules el 12 de setembre. Els altres estudis postobligatoris arrencaran el 18 de setembre.

Patrícia Goma, secretària general del departament d’Educació ha expressat que «Des de l’inici de curs hi haurà matí i tarda». Segons les seves declaracions, el calendari escolar ha de ser «racionalitzat» i els cursos han de ser «normalitzats». Això vol dir que l’inici de curs es farà amb les tardes lectives. Es deixarà de banda la jornada intensiva del principi. La decisió es produeix després d’una revisió externa del projecte de la tarda, encarregat pel departament el setembre passat va indicar que calien canvis.

S’avança el calendari escolar per segon any consecutiu

Seguint el model de l’any passat, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray ha consolidat l’avançament de les classes per als pròxims anys. Es posa fi al debat sobre l’avançament del curs escolar.

L’anunci de les dates d’inici han generat conflicte entre sindicats i el govern, tal com ja ho va fer l’any passat amb la convocatòria de vagues educatives. Aquesta proposta tampoc agrada als docents, que s’han inclinat per mantenir les activitats de lleure de les tardes.