Si t’interessa continuar els teus estudis o formar-te, però encara no tens clar què estudiar ni on, la 33a edició del Saló de l’Ensenyament és una oportunitat única per rebre orientació acadèmica i professional personalitzada i explorar en un mateix lloc l’oferta formativa existent, i així prendre decisions fonamentades sobre el teu futur acadèmic i professional.

I és que l’orientació serà l’eix vertebrador de l’esdeveniment que es desenvoluparà del 13 al 17 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, on hi haurà serveis d’orientació personalitzada i grupal, tallers i materials informatius per facilitar l’elecció d’estudis, entre altres activitats.

Quina orientació ofereix el Saló de l’Ensenyament?

Els serveis i activitats d’orientació de l’esdeveniment són dirigides tant a l’alumnat com al professorat, orientadors i famílies. Aquests són:

Serveis d’orientació:

Conferències Orienta’t en família: l’11 de març a les 18:00 hores es durà a terme una conferència en línia de 15 minuts a través de l’Instagram Live del Saló de l’Ensenyament, perquè l’alumnat i les seves famílies coneguin els serveis i expositors de l’esdeveniment, i aclareixin els seus dubtes.

Assessorament individualitzat: Els professionals de l’orientació de D’EP Institut oferiran assessorament individualitzat durant l’esdeveniment per acompanyar els estudiants en el seu procés de presa de decisions acadèmiques.

Espai d’autococonsulta: On els visitants accediran a recursos d’orientació com el diccionari d’estudis i de professions i el Test d’autoconeixement GR d’Educaweb, la plataforma Impulsa_T de D’EP Institut, entre d’altres.

Servei telefònic i d’assessorament per WhatsApp: Dirigits tant al professorat com als estudiants i les seves famílies, per resoldre dubtes referents a l’oferta formativa, expositors, itineraris, etc.

Activitats d’orientació:

Tallers EP!: S’oferirà informació sobre com triar uns estudis.

Càpsules Update: Dirigides al professorat i professionals del sector per reforçar la seva funció orientadora amb xerrades sobre estratègies i eines per acompanyar l’alumnat en la seva presa de decisions acadèmiques i professionals.

Tallers EP! Elecció d’estudis i professions: Per oferir a l’alumnat i les seves famílies informació sobre com triar uns estudis superiors, les vies d’accés a la universitat i l’FP, l’autoconeixement, i la mobilitat internacional, entre d’altres.

Visites guiades: On l’alumnat i els seus tutors podran fer un recorregut guiat pel Saló de l’Ensenyament, per part d’una orientadora, per aprofitar al màxim la visita a l’esdeveniment.

Tallers L’aventura d’elegir: Enfocats a les famílies per ajudar-les a afrontar i donar suport en al procés d’elecció d’estudis dels seus fills.

A més de les activitats d’orientació proporcionades pel Saló, i realitzades per professionals de D’EP Institut, els visitants també podran accedir a espais d’orientació personalitzada oferida per la Generalitat de Catalunya.

Materials d’orientació:

Aquests materials per treballar amb l’alumnat l’autoconeixement i donar-los informació sobre el mercat laboral i l’oferta acadèmica es poden descarregar a la web de l’esdeveniment.

L’FP, protagonista del Saló de l’Ensenyament

La Formació Professional tindrà més presència en aquesta edició del Saló de l’Ensenyament, al reunir en el Palau 1 de Fira de Barcelona a més de 200 expositors, el que suposa el 38% de l’oferta de l’esdeveniment i que ocuparà gairebé tot el Palau 2 del recinte de Montjuïc.

Els centres d’FP participants donaran a conèixer la seva oferta de cicles formatius per al curs 2024-2025, vinculats al sector sanitari, la informàtica, la gestió administrativa, el màrqueting i la publicitat, així com la mecànica, l’estètica i la bellesa, les energies renovables, les disciplines artístiques, l’esport, la comunicació, la gastronomia o el turisme, entre d’altres.

En el Palau 1, el 40% dels expositors es dedicaran a estudis superiors, amb la presència de les 12 universitats catalanes i escoles de negocis, oferint informació sobre titulacions i novetats per al pròxim curs. A més, el «Saló dels Idiomes» concentrarà empreses que ofereixen des de cursos fins a estades a l’estranger.

Per participar en el Saló de l’Ensenyament només cal consultar la seva web i adquirir les entrades. No t’ho perdis!