L’estiu és sinònim de vacances però també de desconnexió per afrontar el nou curs escolar. La majoria de centres aprofiten gran part del seu temps de descans sense estudiants per planificar tot el necessari per al curs vinent.  L’organització, l’estructura i la rutina són alguns dels elements més importants a tenir en compte. Per això, és fonamental estar preparats per l’inici del curs escolar.

Des de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya et volem donar pautes per poder iniciar el curs del teu centre educatiu amb més força.

Revisar el calendari escolar, normatives i canvis

El primer consell potser és molt evident, però no menys important. Planificar l’any escolar, revisar el calendari i els possibles canvis són accions imprescindibles un cop es torna a la feina. És necessari una organització sòlida i planificació de tasques, de claustre, de material… entre altres.

Informar-se de les activitats addicionals

La majoria dels centres ofereixen activitats extraescolars per als alumnes. Com a centre s’han de gestionar totes les tasques i organitzar els equips implicats. Aquests tipus d’activitats afavoreixen el desenvolupament dels alumnes i incrementen les diferents competències interpersonals i socials.

Revisar els materials necessaris

Prepara el material que necessitaràs per al proper curs. Fes les compres pertinents i gestiona el teu centre per estar preparat de cara al setembre. Organitza els espais comuns, els despatxos i les aules de manera ordenada.

Estableix un sistema de comunicació

La comunicació amb l’organització és primordial. És necessari implementar un sistema de comunicació efectiu que permeti arribar a tots els nivells de l’entitat. Tant el personal docent com el personal administratiu i famílies.

Estableix petits objectius per assolir el pròxim curs

És molt recomanable establir objectius de cara a l’any escolar.

Preveu possibles canvis o modificacions

Realitza millores o canvis en la teva organització o gestió. El teu centre ha de ser capaç de preveure possibles canvis o modificacions futures. Si alguna cosa hem après de la pandèmia és que mai se sap que pot passar.