El nou curs escolar comença amb menys alumnes i moltes novetats. Els alumnes han tornat a les classes de manera presencial i sense restriccions. El curs ha començat abans, aquest 5 de setembre les escoles van obrir les portes a tots els nous alumnes, el dia 7 els instituts i centres de formació professional. Això, ha provocat que el calendari escolar es vegi afectat de cara al curs.

Setembre comença amb jornada intensiva durant tot el mes. El Departament d’Educació ha comunicat les noves normatives a tots els centres educatius de Catalunya. Com a mesura important, el nou curs ha començat sense aplicar el 25% de castellà. La Generalitat fa innecessària l’aplicació d’aquestes quotes i afirma que és incompatible amb el compliment del nou marc normatiu. També s’implementa els nous currículums a primària i secundària.

Noves peticions sindicals

Després del curs escolar 2021-22 marcat pel conflicte, les classes van començar en un ambient més relaxat, sense vagues. La clau és un acord entre educació i govern, que preveu incloure 3.500 docents al mes de gener. Això donarà als professors més d’una hora de coordinació setmanal per organitzar les classes i les tutories. Per veure la notícia fes clic al següent enllaç.

La mesura va ser una reivindicació rellevant del sindicat i va dificultar les negociacions fins que dijous es va arribar a un acord definitiu. Segons el govern, és un fet històric, ja que la plantilla de professionals docents no es veia augmentada des de fa molt de temps. Malgrat l’acord, el sindicat vol continuar les negociacions per augmentar la inversió en educació i millors llocs de treball per al 2023. Aquesta mesura torna a perjudicar l’escola concertada i tota la feina ben feta.

Per part de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya, donem la benvinguda al nou curs 2022-2023, així com a tots els nostres membres.