Casals d’estiu, l’opció més encertada per als més petits

Acaba el curs i els alumnes ja estan preparats per gaudir de l’estiu, del sol i la platja. El bon temps i les ganes de divertir-se fan que molt petits comencin el juliol a un campament o casal d’estiu. Aquests serveixen per fer activitats de lleure dins del temps lliure, jugar, aprendre i entretenir-se de forma participativa. És important que durant els mesos de vacances els infants i joves puguin continuar aprenent, seguint rutines i aprofitant els dies al màxim.

Els més petits de la casa poden sortir de la seva zona de confort I conèixer gent nova, passar un estiu ple d’aventures. Sense dubtes és la millor opció després d’aquests darrers anys amb confinaments on els nens i joves han estat dels més afectats. Els casals d’estiu son una gran oportunitat per ells i per les famílies que opten per aquesta proposta.

Després de dos anys de pandèmia els casals tornen amb la màxima normalitat possible. Nombroses escoles de la Confederació de Centres Autònoms de Catalunya ofereixen les seves instal·lacions per dur a terme activitats lúdiques dins d’un programa activitats. Al llarg de tot l’estiu es realitzaran activitats a les platges,, tallers, excursions per l’entorn, cursos de natació, jocs i diverses activitats de lleure.

L’Ajuntament de Barcelona presenta diferents tipus d’activitats pels més petits de la família aquest estiu, d’activitats esportives i de lleure fins activitats per tota la família. L’objectiu és que els infants passin un bon estiu i cada dia facin diferents activitats per passar-s’ho bé i gaudir de l’estiu.

Enfortir vincles socials dels petits

S’entén com casals d’estiu una activitat de lleure que inclou aspectes tant lúdics com educatius. És per això que, d’una banda, considerem que els infants i joves són els protagonistes del que passa, i que el joc és fonamental per aprendre, gaudir, connectar i expressar-se de diferents maneres. D’altra banda, les activitats de lleure són necessàries per oferir l’espai perquè els infants desenvolupin el seu ple progrés personal, respectant i preferint així les diferents dimensions del jo (física, emocional i espiritual, intel·lectual i social)…

També es duen a terme activitats per enfortir les connexions socials dels joves. Els nens i adolescents han de poder trobar-se amb amics per a l’oci i l’entreteniment, per enfortir els vincles i restaurar les habilitats socials danyades per la Covid.

Tipus de casals

  • Casals de robòtica i TIC
  • Casals artístics
  • Casals d’idiomes
  • Casals Multiaventura
  • Casals esportius
  • Casals de cuina
  • Etc

Els que participin en aquest casal faran tallers musicals, música en grup i un concert final, a més de les activitats de lleure que fan tots els casals d’estiu. Les activitats estan orientades a la pràctica instrumental en grup adaptant-se al nivell i habilitat de cadascun dels participants.

Les escoles membres de la Confederació han preparat les seves instal·lacions per oferir un Summer Camp ple d’activitats, tallers i diversió. Anar a un casal d’estiu és una de les millors maneres de conèixer a un munt de gent nova i de viure un estiu diferent i divertit.

Bon estiu!