Les recents eleccions a La Cambra de Comerç de Barcelona han estat un moment clau per al món empresarial de la ciutat.

Entre el divendres 15 de setembre i el dimecres 20 del mateix mes, es van dur a terme les votacions que han determinat el futur lideratge de l’organització. El resultat ha estat clar i contundent, amb un triomf notable per a la candidatura empresarial «Va d’Empresa», encapçalada per Josep Santacreu.

Santacreu, antic conseller delegat de l’asseguradora DKV, ha demostrat la seva capacitat de mobilització i lideratge, aconseguint un total de 31 vocals dels 52 disponibles. Això suposa la majoria que consolidarà la seva influència en la gestió i les decisions de La Cambra de Comerç de Barcelona.

D’altra banda, la llista de l’ANC «Eines de País – Un Pas Més» ha obtingut 21 vocals, fet que la col·loca en una posició respectada, tot i no haver obtingut el lideratge.

Aquestes dades, encara que provisionals, han estat facilitades per la mateixa Cambra de Comerç de Barcelona i revelen el clar suport a la proposta de Santacreu i el seu equip. Els membres de Va d’Empresa han aconseguit connectar amb una àmplia base d’empresaris i professionals, presentant-se com a opció de canvi i renovació necessària per afrontar els reptes econòmics i empresarials del moment.

Un element que volem fer rellevant d’aquestes eleccions ha estat la participació activa del president de la CCAEC, Carlos Camí, qui va presentar la seva candidatura en suport de Va d’Empresa al grup 14, Categoria 1, corresponent a serveis destinats a la venda, com a representant d’Stucom. Aquesta decisió va reforçar encara més la cohesió de l’equip i va demostrar la confiança en la visió i l’estratègia proposada per Santacreu.

Sens dubte, la presència del Sr. Camí a la Cambra ressaltarà l’impacte positiu dels nostres centres educatius en el creixement de les persones, els sectors productius i els territoris.

A més, evidenciarà que, com qualsevol altra entitat, els nostres centres requereixen d’un marc normatiu i institucional favorable per aportar valor afegit.

Finalment, volem expressar el nostre agraïment a totes les escoles que han participat en les votacions. Aquesta col·laboració permetrà al Sr. Camí representar amb total independència els interessos del nostre sector educatiu en el Ple de la Cambra.

Amb aquesta victòria, es dibuixa un nou horitzó per a La Cambra de Comerç de Barcelona, amb un lideratge decidit a impulsar l’activitat econòmica de la ciutat i a afavorir el desenvolupament empresarial en tots els seus àmbits.

Resta per veure les accions concretes que prendrà aquest nou equip i com aquestes influiran en el teixit empresarial local. Sens dubte, les expectatives són altes i molts estaran pendents dels primers passos d’aquesta nova etapa en La Cambra de Comerç.