El nou curs escolar començarà amb novetats al setembre. El president de la Generalitat, Pere Aragonès i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray van anunciar modificacions al calendari escolar. A continuació, t’expliquem quins són els canvis més rellevants.

Els alumnes d’infantil i primària començaran el curs vinent el dia 5 de setembre, mentre que els alumnes d’ESO, Batxillerat i FP dos dies més tard, el dia 7. En aquest sentit, l’inici de curs, que tradicionalment es feia després de l’11 de setembre, no suposarà ni més hores lectives ni que el professorat incrementi la jornada laboral. Aquest canvi, també s’aplica a escoles concertades i escoles privades.

Una altra novetat important serà: els estudiants faran jornada reduïda durant tot setembre. Les classes seran de 9 a 13 h, garantint el servei de menjador per a tots els alumnes. En acabar l’hora de dinar, a les 15.30 h, els alumnes podran romandre a l’escola fins a l’horari habitual, de manera que les famílies no incorreran en càrrecs addicionals, segons informa el departament. Aquest mètode apropa als calendaris escolars d’altres països europeus.

Les vacances de Nadal tindran un dia més de festa. Així, els centres acabaran el dia 21 de desembre amb un dia de lliure disposició addicional. La tornada a l’escola i inici del segon trimestre serà el dilluns dia 9 de gener del 2023.

Nou calendari escolar

  • Inici del curs escolar: 5 de setembre del 2022 a infantil i primària i el 7 de setembre a ESO, batxillerat i FP.
  • Vacances de Nadal: del 21 de desembre al 9 de gener del 2023.
  • Vacances de Setmana Santa: del 3 d’abril al 10 d’abril del 2023
  • Vacances d’estiu i final de curs: segona quinzena de juny, dia 22 de juny per als alumnes d’infantil i primària. Per alumnes de secundària, batxillerat i FP, el curs acaba el dia 20 de juny.